august

1

fre.

12:00 - 13:00

Kunsten bak god Akevitt

Kurs

Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år, hvordan går det med denne tradisjonen i dag?

Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri og Ulrik Bjerkeli fra ØX Bryggeripub og Destilleri har stort fokus på bruk av lokale råvarer i sin produksjon, og å bringe videre den lange og stolte tradisjonen med akevittproduksjon i Trondheim. På kurset vil de fortelle deg om sine produksjoner, kunsten bak produktene og deres unike historier. Hvordan jobber de og hva skal til for å lage en prisvinnende Trøndersk akevitt? Det blir smaking av 4 spennende akevitter som er inspirert av og fra Trøndelag. Bli med på en unik opplevelse på Trøndersk Matfestival! Om kursholderne: Svein Berfjord, også kjent som 'Akevittbonden', er destillatør ved Inderøy Brenneri og Berg gård, som han driver sammen med kona Kirsti på Inderøy i Trøndelag. Han tappet sin første akevitt i 2016 og har siden da fått en rekke prisbelønte akevitter.  Ulrik Bjerkeli er sjefsdestillatør på ØX og har vært med på å bygge opp både bryggeriet og destilleriet. Deres akevitter er blant de beste i landet, noe som ble bevist med en andreplass i "Norges beste drikke 2025" for deres akevitt "Norsk akevitt modnet på sherryfat 2024".

Andre aktiviteter fra denne produsenten:

Ingen hendelser funnet

Andre aktiviteter:

august

30

lør.

13:00 - 16:00

Orkland
Arrangement

Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.

30 aug.
kl. 13:00 - 16:00
27 sep.
kl. 13:00 - 16:00

juli

30

ons.

09:00 - 15:30

Trondheim
Arrangement
Oi! Matnettverk
Foredrag

En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.

30 jul.
kl. 09:00 - 15:30

juli

30

ons.

19:00 - 23:00

Trondheim
Arrangement

2 x 20 år med lidenskap for lokalmat – en kveld du ikke vil gå glipp av! 

30 jul.
kl. 19:00 - 23:00

juli

31

tor.

14:00 - 15:00

Trondheim
Kurs

Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!

31 jul.
kl. 14:00 - 15:00

juli

31

tor.

14:00 - 16:00

Trondheim
Arrangement

Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.

31 jul.
kl. 14:00 - 16:00